Pozdrav svim poštovaocima dobrog zvuka. Želimo da vam se predstavimo na samom početku našeg druženja.

Mi smo grupa mladih entuzijasta, pre svega lokalnih muzičara, okupljenih oko zajedničke ideje, a to je vraćanje rok muzike na scenu Kuršumlije. Tesno sarađujemo sa lokalnom Kancelarijom za mlade, koja je deo opštinske Uprave u Kuršumliji i koja nam pruža maksimalnu podršku za realizaciju "Kuršumlijske Gitarijade". Zajedno sa Kancelarijom za mlade sprovodimo različite aktivnosti koje imaju za cilj sprovođenje omladinske politike na lokalu, čime se znatno unapređuje život mladih. To je jako bitno za našu Opštinu, imajući u vidu da spadamo u grupu najnerazvijenijih Opština, a pored toga smo i devastirajuće područje.

Jedno od ovih aktivnosti bilo je "Preobrazenje kulture", gde se i pokrenula priča o gitarijadi. Naime, napravili smo događaj u cilju podizanja nivoa kulture u našem gradu, a program dana je bio druženje oko logorske vatre, sloboda oblačenja u stilu hipi kulture, kukuruz, pečurke i krompir na žaru.

Takođe, odličnu saradnju imamo i sa ostalim Lokalnim akterima, pre svega sa Turističkom Organizacijom. Muzikom se bavimo veoma dugo, iako smo jako mladi, ali je muzika naš način života i želimo da ga živimo punim plućima! Osnovali smo svoje udruženje koje nosi ime "Kuršumlijska Gitarijada" i isključivo se bavi popularizacijom rok muzike i promocijom našeg kraja.

Nekada je naša Opština bila svratište rok bendova iz cele Srbije. Znali smo da na Gitarijadi ugostimo preko 50 bendova. Želimo da se to vreme vrati, možda ne na tom nivou, ali svakako na nivo o kome će se pričati širom naše zemllje, za početak.